Διεθνή

Ρωσία: 40 Ουκρανοί αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν από ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα σε φυλακή


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε μια φυλακή σε έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών στην περιφέρεια Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με συστήματα ρουκετών HIMARS που έχει προμηθευτεί από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου και 75 να τραυματιστούν.

Το Reuters και το AFP σημειώνουν ότι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

"Πυραυλικό πλήγμα από αμερικανικής κατασκευής σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών (HIMARS) διενεργήθηκε σε προδικαστικό κέντρο κράτησης στην περιοχή του οικισμού Ολενίβκα, όπου κρατούνταν Ουκρανοί στρατιωτικοί αιχμάλωτοι πολέμου, περιλαμβανομένων μαχητών του τάγματος Αζόφ", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ως αποτέλεσμα του πλήγματος, "40 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν", ενώ τραυματίστηκαν και οκτώ μέλη του προσωπικού της φυλακής, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Αυτή η σκανδαλώδης πρόκληση έχει σκοπό να τρομάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες και να τους αποτρέψει από το να παραδοθούν", ανέφερε.

Η ρωσική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που δείχνουν, όπως υποστήριξε, απανθρακωμένους στρατώνες χωρίς να δείχνουν θύματα.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα