Ελλάδα

Ρόδος: Τη μεταφορά τους σε κατάλληλη δομή ζητούν μετανάστες


Δεκάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου με μοναδικό αίτημα να φύγουν από το νησί και να μεταφερθουν σε οργανωμένες δομές, αφού στο νησί δεν υπάρχει καμία οργανωμένη δομή υποδοχής και φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωση, η επιβίβαση των υπολοίπων επιβατών στα πλοία έγινε κανονικά, όμως το κλείσιμο της εισόδου στο λιμάνι για τους μεταναστες προκάλεσε διαμαρτυρίες. Η διαμαρτυρία γι άλλη μια φορά έληξε χωρίς να δοθεί άλλη συνέχεια.

Σε δελτίο τύπου του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανφορικά με το συμβάν, αναφέρονται τα εξής:

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να εισέλθει επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨BLUE STAR CHIOS¨ Ν.Π. 10883, παρεμπόδισε την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση του, με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση απόπλου του. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών. Το πλοίο απέπλευσε την 11:50 αντί της προγραμματισμένης (11:00), ενώ συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του 170 παρ.2 του Π.Κ.(Υποκίνηση σε Στάση)»

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νότιας Δωδ/σου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις απαράδεκτες δηλώσεις Καιρίδη, ότι οι μετανάστες δήθεν εργάζονταν στη Ρόδο κρυφά στα ξενοδοχεία και τώρα εμφανιστήκαν μαζικά, είχαμε σήμερα, Κυριακή 5/11/23, νέα κινητοποίηση απόγνωσης από τους αγανακτισμένους μετανάστες στο λιμάνι της Ρόδου, οι οποίοι ζήτησαν το αυτονόητο: Τη μεταφορά σε μια αξιοπρεπή δομή για να γίνουν όσα διαδικαστικά προβλέπονται με ανθρωπιά.

Εκατοντάδες οικογένειες σε απόγνωση, αντί να αντιμετωπίζονται με ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και απλά να μεταφερθούν με ασφάλεια σε μια κατάλληλη δομή (όπως αυτές που διαφημίζει και περηφανεύεται η κυβέρνηση στην ηπειρωτική χώρα), στοιβάζονται στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης της Ρόδου ουσιαστικά χωρίς λόγο και αιτία. Προσωπικό υποδοχής, φύλαξης και ταυτοποίησης δεν υπάρχει, χώρος να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς δεν διατίθεται, τι ακριβώς περιμένουμε να γίνει στη Ρόδο;

Τελικά θα απαντήσει κανείς γιατί δεν γίνεται το αυτονόητο; Υπάρχει έστω ένας υπεύθυνος σε αυτή την κυβέρνηση;

Άμεση μεταφορά σε αξιοπρεπή χώρο που πληροί τις προδιαγραφές για να γίνουν όσα διαδικαστικά απαιτούνται, με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις