Ελλάδα

RGC: Η βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων και η ευκαιρία για πράσινη ανάπτυξη


Την 3η  και τελευταία μέρα του περιφερειακού συνεδρίου RGC στην Πάτρα, υπήρξε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα για την βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων, έτσι ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Η βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων αποτελεί μείζον ζήτημα για τον πλανήτη, όπως ειπώθηκε στη συζήτηση, καθώς, πλέον δοκιμάζεται από ακραία φαινόμενα, που οφείλονται στη μη ορθή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο.

Η Ε.Ε. έχει αποφασίσει να επενδύσει ουσιαστικά σε λύσεις βασισμένες στη φύση για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε τον 21ο αιώνα. Πέρα από τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, αλλά και τη σωστή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, ζωτική ανάγκη αποτελεί να «κλείσουν» οι πληγές της αλόγιστης και μη ορθής χρήσης των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο. Αυτό θα γίνει αφήνοντας τη φύση να ανασάνει, τα δάση να μεγαλώσουν χωρίς παρεμβάσεις.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Παναγιώτης Δημόπουλος (καθηγητής), Γιώργος Παπαθεοδώρου (Καθηγητής Γεωλογικής και Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας), Ιωάννης Κόκκορης (Δασολόγος), Ιερόθεος Ζαχαρίας (Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών) και ο Χριστόφορος Καπόπουλος (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, AquaTerra).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα