Νέο Επιχειρείν

RG Connect18: €400 εκατ. από το EquiFund για startups που συνδέονται με την Ελλάδα


Μια κοινότητα επιχειρηματιών, επενδυτών, ακαδημαϊκών και φορέων χάραξης πολιτικής θα φέρει κοντά το RG Connect18, το 5ο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece, για να μοιραστούν ιδέες που θα εμπνεύσουν και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιχειρηματικότητας.

Δείτε σχετικό video στο τέλος του κειμένου

Με 40 διεθνείς ομιλητές στα 3 διαφορετικά θέματα ‘Connect, Learn and Inspire’, το RG Connect θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ που θα προκαλέσουν σκέψη καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες για δικτύωση.    

Στο φετινό συνέδριο θα εξετασθούν ποια είναι εκείνα τα πρακτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά η δυναμική που έχει προκύψει με την έλευση του EquiFund, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην Ευρώπη σε μια μεμονωμένη χώρα.

Τέσσερις εκπρόσωποι των επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν αναλάβει την διαχείριση 400 εκατομμυρίων ευρώ σε νεοσύστατες εταιρίες (startups) με σύνδεση στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν και θα μιλήσουν στο συνέδριο RG Connect18.

Ο κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα θα είναι επίσης ομιλητές στο συνέδριο. 

Το RG Connect: ‘Where Challenges Meet Solvers’ θα πραγματοποιηθεί στο Prince Philip House στο Λονδίνο το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Διακεκριμένοι ηγέτες και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, όπως επιχειρηματίες, επενδυτές, ακαδημαϊκοί και φορείς χάραξης πολιτικής, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα συζητήσουν τις πιο σημαντικές εξελίξεις. Στις βασικές συνεδρίες περιλαμβάνονται:

Επιχειρηματίες

Leading the Way Means Developing Leaders:  Ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Group, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία σχετικά με το πώς χτίζεται μια κουλτούρα που αναπτύσσει ηγέτες. 

Breaking New Ground & Building Resilience: Η Renee Elliott, Ιδρύτρια του Planet Organic, θα μοιραστεί την εμπειρία της για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας και το ξεκίνημα μιας κίνησης.

Startups That Are Built To Last: Ο Αιμίλιος Μάρκου και ο Αλέξης Πανταζής, Συνιδρυτές της Hellas Direct, θα συζητήσουν για το ποια χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν τις startups να περάσουν το τεστ του χρόνου και να γίνουν εταιρίες που θα προσελκύουν διεθνείς επενδυτές.   

Επενδυτές

Building The Next Greek Unicorn: Ο επενδυτής Νίκος Μπονάτσος (Γενικός Διευθυντής της General Catalyst) και ο Χρύσανθος Χρυσάνθου (Partner στην Kindred Capital) θα μοιραστούν πληροφορίες και γνώσεις από το οικοσύστημα των startups στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα συζητήσουν πώς η ευκαιρία που δίνεται από την έλευση του EquiFund μπορεί να μεγιστοποιηθεί. 

EquiFund Update: Quality Control: Partners από τη Uni Fund, Metavallon VC, Marathon VC και Big Pi Venture Capital Funds και ο Διευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Εντολών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, θα ερευνήσουν το είδος των ευκαιριών επένδυσης που έρχονται και σε ποιους τύπους εταιρειών θα επενδύσουν.

Φορείς χάραξης πολιτικής

Greece Beyond the Programmes: Investment & Entrepreneurial Prospects: Με τον Γιώργο Χουλιαράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τον Γιώργο Χούπη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece   

Behind Greece’s First Smart City: Meet the Man Driving the Change: Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα, μοιράζεται το πώς έχει αγκαλιάσει την καινοτομία με σκοπό να δημιουργήσει μια ηγετική ‘έξυπνη’ πόλη.

Ακαδημαϊκοί

Where Do Good Ideas Come From: Η Ella Goldner, Συνιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της Zinc, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα και ο Francisco Veloso, Πρύτανης του Imperial College Business School, θα μιλήσουν για την πηγή των καλών επιχειρηματικών ιδεών και τον ρόλο των ιδρυμάτων στην υποστήριξη και καλλιέργεια των startups. 
 
Institutions and GRecovery: Σε συνεργασία με το Wheeler Institute for Business and Development, του London Business School, ο James A. Robinson, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συγγραφέας του ‘Why Nations Fail’ θα συζητήσουν το πώς τα κράτη μπορούν να πετύχουν μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Implementing Tax Measures that Incentivise Business Development: Η Juanita Gonzalez- Uribe, Επίκουρη Καθηγήτρια της Οικονομίας του LSE, ο Andre Quintanilha, Συνιδρυτής και COO του Gartenzwerg Technologies και η Maria Shiao, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, θα συζητήσουν το πώς αποτελεσματικά φορολογικά συστήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες και στους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως παράδειγμα προς μελέτη αλλά προσεγγίζοντας την κάθε πρόκληση από μία διεθνή προοπτική, το RG Connect18 θα εξερευνήσει το ποιες λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε μερικές από τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές προκλήσεις σε βασικούς τομείς.

Κορυφαίοι ειδικοί από τομείς όπως Blockchain & Fintech, ο τουρισμός, η γεωργία, η ναυτιλία και ενέργεια, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και μία διαδραστική συνεδρία mentoring θα αναλύσει τα πλεονεκτήματα του mentoring πριν γίνει η αντιστοίχιση των μεντόρων του RG με συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να βρουν τον μέντορά τους.

Δέκα start-up εταιρείες- απόφοιτοι των προγραμμάτων του Reload Greece με έδρα τους το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και καθώς και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ονομαζόμενος ‘Cultural Hacks’ θα παρουσιάσει πως νέα πρωτοπόρα άτομα στο χώρο της Τέχνης, της Μόδας και του Design μεταδίδουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις σε πρακτικές, θεωρητικές και πολιτιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, το κοινό και οι χώρες τους.

Με σκοπό να αναδειχθεί το πώς νέοι κινηματογραφιστές προκαλούν νέες αντιλήψεις και καταφέρνουν να ακούγεται η φωνή τους, το Reload Greece με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Thessaloniki International Short Film Festival και την παρουσίαση ενός συν-επιμελημένου προγράμματος με ταινίες μικρού μήκους του 2018, που επικεντρώνονται στα θέματα του RG Connect18.

Ο Conno Christou, Συνιδρυτής του Avocarrot είπε: «Ως ένας νέος επιχειρηματίας, το Reload Greece με βοήθησε με πολλούς τρόπους καθ' όλη ’η διάρκεια του ταξιδιού. Θα συνιστούσα το RG Connect18 σε όλους εκείνους που έχουν επιχειρηματικό πνεύμα, για να εκτεθούν στις τελευταίες τάσεις και στιγμιότυπα. Με τα επενδυτικά κεφάλαια που έγιναν πρόσφατα διαθέσιμα στην Ελλάδα για νέες επιχειρήσεις, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δικτυωθείς και να δημιουργήσεις.»

Ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Innoetics Ltd, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω ευκαιρίες για τα Ελληνικά startups να ξεδιπλώνονται διεθνώς και το Reload Greece να βοηθά στην αξιοποίηση της δύναμης της εμπειρογνωμοσύνης και των εργαλείων που προσφέρει. Το Reload Greece είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος των startups και είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια που παρέχει και τον μοναδικό ρόλο που αναλαμβάνει ως οργανισμός, νέες ιστορίες επιτυχίας θα γραφτούν σύντομα!»
    
Το RG Connect18 θα συνδέσει διεθνείς επενδυτές, εκπροσώπους από τα ηγετικά Ελληνικά Funds και φιλόδοξους επιχειρηματίες. Ελάτε στο RG Connect18 το Σάββατο στις 6 Οκτωβρίου για να ‘Μάθετε, Εμπνευστείτε, Δικτυωθείτε’ (‘Learn, Inspire, Connect’)

Μάθετε περισσότερα για το RG Connect18: https://www.reloadgreece.com/rgconference/

Παρακολουθείστε ζωντανά: https://uk.livemedia.com/rgconnect18

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Startups