Τουρισμός

Ρέθυμνο: Ξεκινά το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας


Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στους επισκέπτες, από τον μήνα Αύγουστο. Πρόκειται για το Κέντρο που ιδρύθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του έργου «ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΡ» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ελλάδα- Κύπρος, και στεγάζεται στο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του 1933, γνωστό ως «Αρχοντικό Μανουσάκη» στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης.

Με σκοπό τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, την προώθηση του σήματος «Κρήτη» υπηρεσιών και επιχειρήσεων, και την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας μέσα από εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, το Κέντρο λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

Τα προγράμματα τα οποία υλοποιούνται, από Τρίτη έως και Πέμπτη, αφορούν τις εξής βιωματικές δράσεις: Γνωριμία με "το Κρητικό Καλάθι", γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων όπως γραβιέρα, μέλι, φέτα, ελιές, παξιμάδι, ελαιόλαδο με ρίγανη και ντομάτα, τσικουδιά. Γευσιγνωσία ελαιολάδου και σεμινάριο για το κρητικό ελαιόλαδο για αρχάριους. Μαθήματα μαγειρικής με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 4 άτομα, όπου με την καθοδήγηση της μαγείρισσάς του Κέντρου, προετοιμάζουν με τους επισκέπτες παραδοσιακές συνταγές σε μια γευστική περιπλάνηση στην απλότητα της κρητικής γαστρονομίας.

Τα προγράμματα και οι ξεναγήσεις γίνονται στα αγγλικά και στα γαλλικά ενώ για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2831081252, 2831340705 και 6979552591 καθώς και στο info@cretangastronomycenter.com