Ελλάδα

Ρέθυμνο: Απολογείται από το πρωί ο κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια


Σε ανακριτή και εισαγγελέα απολογείται από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια και αναμένεται η απόφαση για το εάν θα προφυλακισθεί ή όχι.

Ο 33χρονος που επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση ότι δεν έχει βιάσει την 32χρονη, η οποία βρέθηκε στα Ανώγεια μαζί με φιλικό της πρόσωπο, αλλά αντιθέτως κάνει λόγο για συναίνεση σε ερωτική συνεύρεση, έχει στο πλευρό του πέρα των συγγενών, αρκετούς συγχωριανούς του, οι οποίοι πιστεύουν στην αθωότητά του όπως δηλώνουν.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στους χώρους του δικαστικού μεγάρου είχε αποφασισθεί από την αστυνομική διεύθυνση του νομού δεδομένης και της παρουσίας μελών από συλλογικότητες που εκφράζουν την ανάγκη για προστασία των θυμάτων βιασμού αλλά και αλληλεγγύη προς όλες τις γυναίκες.

Στα Ανώγεια, η τοπική κοινωνία παραμένει κλονισμένη από την υπόθεση που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τις αρχές και όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ αν και υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχει ο φόβος και ο προβληματισμός για το κατά πόσο, άσχετα και πέρα από την όποια δικαστική εξέλιξη του θέματος, υπάρξει επηρεασμός της κοινής γνώμης για τον τόπο τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις