Διεθνή

Renault: Παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος ο Γκοσν


Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Renault ο Κάρλος Γκοσν, όπως έκανε γνωστό ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, ενώ η εταιρεία ετοιμάζεται να ορίσει τους διαδόχους του. 
 
"Ο Κάρλος Γκοσν παραιτήθηκε το χθες το βράδυ" είπε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Λε Μερ. 

Το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα συνέλθει αργότερα σήμερα προκειμένου να ορίσει τον αντικαταστάτη του Γκοσν. Έτσι, θα ξεπεραστεί ένα εμπόδιο για μια βιώσιμη σχέση της Renault με την ιαπωνική Nissan, με την οποία έχει μακρόχρονη συνεργασία. 
 
Ο Γκοσν, που έχει συλληφθεί και τελεί υπό κράτηση στο Τόκιο από τις 19 Νοεμβρίου, βαρύνεται στην Ιαπωνία με κατηγορίες ότι κατέθεσε εσφαλμένα στοιχεία για τα εισοδήματά του από μισθούς για μια περίοδο οκτώ ετών έως τον Μάρτιο του 2018 και ότι προσωρινά μετέφερε στη Nissan Motor ζημίες από προσωπικές του επενδύσεις κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μετά τη σύλληψή του, η Nissan τον απέπεμψε από τη θέση του προέδρου, με τη Mitsubishi Motor – το τρίτο μέλος της συμμαχίας των αυτοκινητοβιομηχανιών – να ακολουθεί σύντομα το παράδειγμά της.Ο Γκοσν, ωστόσο, συνέχιζε να είναι πρόεδρος της Renault, καθώς και της συμμαχίας των τριών εταιριών.

Διαβάστε επίσης