Επιχειρήσεις

Renault: Ανεξάρτητες με το παράνομο λογισμικό οι ανακλήσεις οχημάτων


Στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι προχωράει σε ανακλήσεις περισσότερων από 15.000 οχημάτων της η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault έσπευσε να δώσει εξηγήσεις , έπειτα και από τις αναφορές πως χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Renault ανακοίνωσε την ανάκληση των αυτοκινήτων λόγω της βλάβης στο σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο σημαίνει πως το οξείδιο του αζώτου και το θείο δεν φιλτράρονται σωστά με αποτέλεσμα οι εκπομπές να είναι υψηλότερες σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με το εργαστήριο.

Ωστόσο, ο Carlos Ghosn, διευθύνων σύμβουλος της Renault-Nissan, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη από το Νταβός πως δεν υπάρχει καμία παράνομη συσκευή στα οχήματα της εταιρίας και πως η Renault ανταποκρίνεται στα πρότυπα.

Ωστόσο, ο CEO ζήτησε μια αναθεώρηση του πώς καθορίζεται η «πραγματική εμπειρία οδήγησης», προκειμένου οι εργαστηριακές δοκιμές να αντανακλούν αυτό που οι χρήστες βιώνουν στο δρόμο.

«Απλά για να διασφαλίσουμε πως δεν υπάρχει σύγχυση στο μυαλό των καταναλωτών... ας ορίσουμε τι είναι η πραγματική εμπειρία οδήγησης ώστε να αποφεύγουμε το μπέρδεμα», ανέφερε ο Ghosn.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις