Οικονομία

ReGeneration, ολιστικό πρόγραμμα για νέους πτυχιούχους


Πολύπλευρη στήριξη, εργασιακή εμπειρία και εφόδια για ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα προσφέρει σε  νέους πτυχιούχους το πρόγραμμα ReGeneration, που υλοποιείται από το World Economic Forum Global Shapers Athens Hub,  με την υποστήριξη της Coca-Cola Hellas.

Είναι το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο προσφέρει επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη μέσα από 6μηνη πρακτική άσκηση επί πληρωμή, καθώς και ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στόχος των διοργανωτών είναι τώρα η συμμετοχή περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των νέων επιστημόνων που θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και εργασιακή εμπειρία.

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ομάδας των Global Shapers Athens Hub και του προγράμματος ReGeneration με κεντρικό ομιλητή τον Jan Mulfheit στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas.

O πρώην πρόεδρος της Microsoft Ευρώπης και ένας από τους σημαντικότερους “life coaches” της εποχής μας κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ReGeneration δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητές τους και να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας.

Η άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του Jan Muelfheit συνδέεται άμεσα με τον διακηρυγμένο στόχο του ReGeneration, που είνα:

- Η στήριξη ταλαντούχων νέων στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να ενταχθούν στον εργασιακό χώρο

- Η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα σε αυτό που αναζητούν οι επιχειρήσεις και σ’ αυτό που προσφέρουν οι νέοι.

Το πρόγραμμα ReGeneration, αποτελεί μια ενέργεια των World Economic Forum Global Shapers Athens Hub, και απευθύνεται σε πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο προσφέρει επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη για ένα δυναμικό  επαγγελματικό ξεκίνημα, μέσα από 6μηνη πρακτική άσκηση επί πληρωμή, καθώς και ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

67 επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ περισσότεροι από 6.000 νέοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους μέσα από τις διαδικασίες και τις αξιολογήσεις του προγράμματος. Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, το πρόγραμμα συντελεί στην καταπολέμηση του φαινομένου διαρροής εγκεφάλων (‘’brain drain”), της αποχώρησης δηλαδή αξιόλογων ταλέντων από την Ελλάδα, αναζητώντας περισσότερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται έμπρακτα από την Ελληνική Πρωτοβουλία (www.thehellenicinitiative.com) και την Coca-Cola 3Ε. Οι δύο χορηγοί συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση και τεχνογνωσία σε επίπεδο επικοινωνίας, marketing και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων.

Το πρόγραμμα έχει ήδη καταγράψει σημαντικές επιτυχίες με το 80% των συμβάσεων να ανανεώνονται, πέραν του αρχικού χρόνου της πρακτικής άσκησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πάνος Μαδαμόπουλος-Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη συγκίνηση για εμένα που ο Jan, ένας από τους σημαντικότερους life coaches της εποχής και προσωπικός μου μέντορας επί σειρά ετών, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και βρέθηκε στην Αθήνα υποστηρίζοντας το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους υποστηρικτές μας και τις 85+ εταιρείες και οργανισμούς που πίστεψαν στο πρόγραμμα μας και το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να προσκαλέσω περισσότερες εταιρείες να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια του ReGeneration, του προγράμματος που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εκπαίδευσης και ανάπτυξης σε νέους προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και να πραγματοποιήσουν την σταδιοδρομία που ονειρεύονται, αλλά και μια ευκαιρία για τις εταιρείες να εντάξουν στο δυναμικό τους κατάλληλους υποψηφίους που διαθέτουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.»

Η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων, Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για την Ελλάδα,  την Κύπρο και την Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Στην Coca-Cola πιστεύουμε ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας με τις καινοτόμες ιδέες και τη θέλησή τους να δουλέψουν σκληρά. Για αυτό και στηρίζουμε προγράμματα που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα ταλέντα τους αλλά και να τους εφοδιάσουν με τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις ώστε να κάνουν τα επαγγελματικά τους όνειρα πραγματικότητα. Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το πρόγραμμα ReGeneration καθώς θεωρούμε ότι απαντάει σε μια μεγάλη ανάγκη που έχουν αυτή τη στιγμή οι νέοι μας, για να ξεκινήσουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα».

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, σχολίασε: "Tο πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα ReGeneration αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου “brain drain”, της αποχώρησης δηλαδή ολοένα και περισσότερων νέων επιστημόνων από την Ελλάδα για χώρες του εξωτερικού. Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το ReGeneration, στο πλαίσιο και της δικής της δραστηριοποίησης της στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία δίνοντας ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους νέους, να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.»

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Microsoft Hellas και του kariera.gr