ΕΥΖην

"Rare & Unseen Moments of 90s Hip Hop": τρίτομο λεύκωμα για τη χρυσή εποχή του Hip Hop


Σε όλη τη δεκαετία του 1980, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ αναφέρονταν στο hip hop ως μια «μόδα», προσπαθώντας να απορρίψουν μια κουλτούρα που ερχόταν από τους δρόμους και η οποία δεν απαιτούσε επίσημη μουσική εκπαίδευση·ήταν μόνο ρυθμός, ρίμες και ζωή.

Χρειάστηκε να φτάσει το 1989 για να καθιερώσουν τα βραβεία Grammy κατηγορία rap. Με την είσοδο στη δεκαετία του 1990, το hip hop βρέθηκε στη Χρυσή Εποχή του. Αυτή την εποχή καταγράφει το τρίτομο λεύκωμα φωτογραφιών του T. Eric Monroe που κυκλοφόρησε προσφάτως.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ο σκέιτερ-που-έγινε-φωτογράφος T. Eric Monroe δημιούργησε ένα ογκώδες φωτογραφικό αρχείο εμβληματικών φιγούρων του hip hop, περιλαμβανομένων των The Notorious B.I.G., Biggie Smalls, Tupac Shakur, Wu-Tang Clan, Nas, Lil’ Kim, the Fugees και The Roots.

Ανατρέχοντας στο εντυπωσιακό αρχείο φωτογραφιών του, ο Monroe θυμάται τα χρόνια που πέρασε δίπλα σε κάποιους από τους με τη μεγαλύτερη επίδραση καλλιτέχνες του hip hop: «Δεν κυνηγούσα τα φράγκα, κυνηγούσα τη χαρά μου να κάνω κάτι. Δεν ήξερα πόσο σημαντικές θα γίνονταν αυτές οι φωτογραφίες ή πόσο ιδιαίτερο ήταν να έχεις φιλία ή κοινό δεσμό με αυτούς τους καλλιτέχνες, γιατί τότε ακόμη ανέρχονταν και αναπτύσσονταν».

Στις προσωπικές φωτογραφίες των εμβληματικών φιγούρων της δεκαετίας του 1990 ο Monroe αιχμαλωτίζει μια καθοριστική περίοδο της ιστορίας του hip hop, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος ( https://www.instagram.com/p/CRPixlHowIa/ ). Οι καλλιτέχνες που φωτογράφισε δεν είχαν γίνει ακόμη φινιρισμένα προϊόντα και brands, διατηρούσαν ακόμα το ήθος του δρόμου το οποίο καθορίζει το hip hop.

Στη φωτογραφία του The Notorious B.I.G που τράβηξε το 1996 στο Hoodshock – ένα υπαίθριο χωρίς εισιτήριο φεστιβάλ για καλούς σκοπούς στην 125 Street, μπροστά από το Harlem State Office Building – βλέπουμε κάτι παραπάνω από έναν θρύλο στον τελευταίο χρόνο της ζωής του, βλέπουμε ένα πορτρέτο της Νέας Υόρκης στα καλύτερά της χρόνια, πριν η αναβάθμιση αστικών περιοχών αρχίσει να σβήνει τον κόσμο που γέννησε το hip hop.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα