Ελλάδα

Ράπτη: Το πρώτο τρίμηνο του 2023 εγκαινιάζονται πέντε νέες δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη


Πέντε νέες δομές  για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας,  αναμένεται να εγκαινιαστούν το πρώτο τρίμηνο του 2023 στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, με θέμα «Η ψυχική υγεία έχει σημασία».

Πρόκειται για ένα Κέντρο Ημέρας για την υποστήριξη της οικογένειας, ένα Κέντρο Ημέρας για εργαζόμενους, ένα Κέντρο Ημέρας για έγκαιρη παρέμβαση στις ψυχώσεις, ένα Κέντρο Ημέρας για διατροφικές διαταραχές και ένα Ξενώνα  παραβατικών εφήβων, ο οποίος θα λειτουργήσει στα Γιαννιτσά. Ταυτόχρονα  θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη  Κέντρο Ημέρας για κακοποιημένα παιδιά.  Παράλληλα, βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη και άλλα έργα, ένας Ξενώνας για παιδιά με αυτισμό, ένα επιπλέον Κέντρο Ημέρας  εργαζομένων, ένα Κέντρο Ημέρας για αυτισμό και ένα Κέντρο Ημέρας για δράσεις τέχνης και ψυχικής υγείας. Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ανακοίνωσε ότι συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα θα λειτουργήσουν 106 νέες δομές ψυχικής υγείας διαφόρων τύπων, έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των εν λόγω κέντρων, προϋπολογίζεται στο επίπεδο των 3 εκ ευρώ ετησίως. Η ανακοίνωση της υφυπουργού Υγείας γίνεται σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ευρωβουλευτή της ΝΔ, καθώς τα θέματα της ψυχικής υγείας αποτελούν προτεραιότητα της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Η ενίσχυση της πρόληψης και η προαγωγή των θεμάτων ψυχικής υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ψυχική υγεία, καθώς και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής. Η ψυχική υγεία  είναι πολύτιμη και η προστασία της  πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα, όπως τόνισαν, οι ομιλητές στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα