Αγορές

Ράλι στο χρηματιστήριο, τράπεζες +6%, αγοραστικός πυρετός!


Μετά από μία εβδομάδα στασιμότητας και διακυμάνσεων η χρηματιστηριακή αγορά τρέχει πάλι σε ρυθμούς ράλι, προσφέροντας εντυπωσιακά κέρδη στους επενδυτές. Κινητήρια δύναμη το φρέσκο χρήμα που εισρέει από διεθνή  χαρτοφυλάκια και από εγχώριους επενδυτές,  για τους οποίους ισχυρό δέλεαρ αποτελούν οι  υψηλές βραχυχρόνιες αποδόσεις και οι διαγραφόμενες μετεκλογικές προοπτικές.

Ο αγοραστικός πυρετός αποτυπώνεται στον  εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών και στον  ασυνήθιστα υψηλό τζίρο: Την πρώτη ώρα της συνεδρίασης άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 20(!) εκατομμυρίων ευρώ.

Σε «υψηλή πτήση» οι τραπεζικές μετοχές, «απογειώνεται» πάλι η ΔΕΗ μετά από ολιγοήμερη διόρθωση, μεγάλα κέρδη σε εμποροβιομηχανικά blue chips. Το ενδιαφέρον επεκτείνεται σταδιακά στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου αρχίζουν να ξεχωρίζουν οι μετοχές εταιρειών με αναπτυξιακή δυναμική και ικανοποιητική κερδοφορία.

Εντονότερη παρουσία ξένων χαρτοφυλακίων αναμένεται τις επόμενες μέρες, μετά το road show που αρχίζει αύριο στη  Νέα Υόρκη, όπου χρηματιστηριακοί παράγοντες και εκπρόσωποι 25 μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία τους, σε συνάρτηση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας  και τις προοπτικές στο ΧΑ.

Επιτάχυνση των εισροών αναμένεται και από εγχώρια Αμοιβαία Κεφάλαια, στα οποία μπαίνει αποταμιευτικό χρήμα για να τοποθετηθεί σε μετοχές.
Διαβάστε σχετικά:

Μπαίνει χρήμα στα Αμοιβαία – Ερχεται ράλι στο χρηματιστήριο

Ποταμός ρευστότητας στο Χρηματιστήριο!

Το φρέσκο χρήμα εκτιμάται ότι θα συντηρήσει την ανοδική δυναμική της αγοράς, η οποία θα επηρεασθεί βέβαια και από το κλίμα της προεκλογικής περιόδου που αρχίζει επισήμως σήμερα, καθώς και από τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα – κατά πόσο θα δίνει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας

Προς το παρόν  οι ισχυρές προσδοκίες οδηγούν τους δείκτες σε σταθερή ανοδική τροχιά. Αυτή την ώρα βρίσκονται στα υψηλά ημέρας, χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή διόρθωση.

Ο Γενικός Δείκτης  κερδίζει 2,90% στις 840 μονάδες. Νωρίτερα σημείωσε υψηλό +3,27% στις 842,68. Ο FTASE25  ενισχύεται κατά  2,40% στις  2.144 μονάδες..

Στο +6,91% «απογειώθηκε» ο τραπεζικός δείκτης. Τώρα τα κέρδη του είναι 6,10%.. Προηγούνται Πειραιώς και Attica Bank  με +10% και +8% αντίστοιχα.  Alpha +6,3%, Εθνική +5,2%, Eurobank +5%.

Με θετικό πρόσημο όλα τα εμποροβιομηχανικά blue chips.  Ξεχωρίζει η ΔΕΗ με +8%. Ακολουθούν Φουρλής και ΕΧΑΕ +3,2%,  ΑΔΜΗΕ +3%, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και Lamda +2,8%,  ΓΕΚ TEΡNA +2,5%.

Διαβάστε επίσης