Αγορές

Ράλι στο άνοιγμα στις ευρωαγορές


Ράλι κάνουν οι ευρωαγορές στο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές βλέπουν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 1,16% στις 13.474 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 επίσης κατά 0,93% στις 7.604 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,48% στις 6.059 μονάδες.

Κέρδη γράφουν και τα χρηματιστήρια και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη να κινείται ανοδικά κατά 0,41% στις 9.630 μονάδες και όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 0,82% στις 24.027 μονάδες. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, στις 421 μονάδες.

Η Τεχεράνη φαίνεται να υποχωρεί, όσο είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ξεκαθάρισε ο πλανητάρχης σε διάγγελμά του. «Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν άμεσα επιπρόσθετες οικονομικές κυρώσεις στο ιρανικό καθεστώς» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, προαναγγέλλοντας παράλληλα μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή. 

Στην αμερικανο-κινεζική διαμάχη  το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε θα μεταβεί από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, για να υπογράψει την προκαταρκτική συμφωνία που θεωρείται πως αποτελεί μια εκεχειρία στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Διαβάστε επίσης