Αγορές

Ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια


Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με τα κινεζικά χρηματιστήρια να κάνουν ράλι με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για πιθανή μείωση επιτοκίων φέτος.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,6% όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται επίσης κατά 0,6%.

Ράλι 2,6% για τον Shanghai Composite στις 2.992 μονάδες, 3,3% για τον CSI στις 3.838 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινείται 1% υψηλότερα στις 28.486 μονάδες, κατά 0,34% ο ASX στις 6.751 μονάδες και κατά 0,17% ο Kospi στις 2.128 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, προειδοποιώντας για την αύξηση των παγκόσμιων κινδύνων λόγω των εμπορικών εντάσεων και της αβεβαιότητας για τις αμερικανικές οικονομικές πολιτικές, αφήνοντας να εννοηθεί πως και η ίδια τείνει προς την ενίσχυση της νομισματικής της πολιτικής.

Τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου βελτίωσαν και οι ενδείξεις πως Κίνα και ΗΠΑ επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά από «διάλειμμα» έξι εβδομάδων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κίνας δήλωσε σε ξένους CEOs πως η Κίνα θα διατηρήσει τη δέσμευσή της για μεταρρύθμιση και άνοιγμα, προσθέτοντας πως οι περιορισμοί στην πρόσβαση στη χώρα θα χαλαρώσουν σε περισσότερους τομείς της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης