Οικονομία

Ράλι πετρελαίου ενόψει επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό - Προβλέψεις για Brent στα $200!


 Ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή που υποδεικνύουν οι ΗΠΑ, οι χώρες της ΕΕ ετοιμάζονται να επιβάλουν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία,  συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου. Σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή, στην οποία θα παρίσταται και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στα ύψη τις τιμές του ¨μαύρου χρυσού". Αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι το brent μπορεί να φθάσει στα 200 δολάρια το βαρέλι! Οπως τονίζεται σε σχετικές αναλύσεις, επιβάλλοντας εμπάργκο η Ευρώπη θα... "πυροβολήσει τα πόδια της", καθώς η μεγάλη άνοδος των τιμών θα πλήξει άμεσα την ευρωπαϊκή οικονομία, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της γηραιάς ηπείρου.

Προς το παρόν, εν αναμονή απόφασης στη Σύνοδο Κορυφής, το μινι ράλι συνεχίζεται. Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου του brent σημειώνει άνοδο 3,2% και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε  119,3 δολάρια το βαρέλι. Είχε προηγηθεί άλμα +7% στις χθεσινές συναλλαγές. Σε εβδομαδιαία βάση η άνοδος είναι της τάξεως του 20%!.

Το συμβόλαιο Απριλίου του αμερικανικού αργού Crude WTI διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 113,3 δολάρια, με άνοδο 3%.       

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα