Αγορές

Ράλι ανάκαμψης των ομολόγων, rebound στα χρηματιστήρια, κέρδη στο ΧΑ


 Εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, ενώ οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες ανακάμπτουν, καλύπτοντας τις πρωινές απώλειες.

Στο ΧΑ ο ΓΔ έχει γυρίσει από -0,72% σε +1,25%, ενώ οι τράπεζες έχουν υπερκαλύψει ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 1,60% και ο κλαδικός τους δείκτης “γράφει” τώρα +0,30%.

 Πλήρης ανατροπή σκηνικού και “ολική επαναφορά” σημειώνεται στις αγορές κρατικών χρεογράφων της Ευρωζώνης, με τις τιμές να ανακάμπτουν θεαματικά και τις αποδόσεις να βυθίζονται αντιστοίχως.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου πέφτει αυτή την ώρα κατά 15(!) μονάδες βάσης, υποχωρώντας από 2,15% σε 1,97%. Ανάλογη αποκλιμάκωση σημειώνεται στις αποδόσεις των ιταλικών, γαλλικών, ολλανδικών και άλλων ομολόγων της Ευρωζώνης.

Στο μινι ράλι ανάκαμψης μένουν πίσω τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, που βρέθηκαν το πρί υπό πίεση και η απόδοση του 10ετούς ανέβαινε έως 9 μονάδες βάσης. Τώρα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα κλεισίματος της Παρασκευής.

Η βελτίωση του κλίματος στις αγορές χρεογράφων και στα χρηματιστήρια συναρτάται εν μέρει με την συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου, που υποχωρεί κατά 8,6% στα 172,6 ευρώ. Αντίθετα, ανησυχίες προκαλεί η ανάκαμψη της τιμής του αργού πετρελαίου. Το brent  ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά 5%, στα 89,5 δολάρια  το βαρέλι

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα