Επιχειρήσεις

Quest: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων άνω των 500 εκατ.


Η παραγωγή λογισμικού και το λιανκό εμπόριο ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών-ηλεκτρικών συσκευών είναι οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους θα συνεχίσει να κινείτα ο όμιλος Quest/Φέσσα, επιδιώκοντας περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών του με υψηλότερη κερδοφορία.

Μεγάλα έσοδα αναμένει ο όμιλος από τον τομέα λογισμικού, βασιζόμενος στην ανάπτυξη εφαρμογών και ολοκληρωμένων λύσεων για επιχειρήσεις, μεγάλους οργανισμούς κλπ. Εχοντας αναλάβει μεγάλα έργα στο εσωτερικό και στο εσωτερικό, ο όμιλος έχει τώρα ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων άνω των 500 εκατ. ευρώ, που του εξασφαλίζουν πλήρη απασχόληση την επόμενη διετία. Περίπου το ήμισυ αυτού του τζίρου θα προέλθει από την εκτέλεση συμβάσεων στο εξωτερικό.

Εσοδα περίπου 100 εκατ. ευρώ θα αποφέρουν οι συμβάσεις έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης 

Στον τομέα εισαγωγών-εμπορίας και λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ο όμιλος ενισχύει σταθερά την παρουσία του, με εξαγορές και επεκτατικές κινήσεις. Μεγάλα έσοδα αναμένει την επόμενη τριετίααπό τις πωλήσεις κλιματικών, που προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν μεγάλη αύξηση, λόγω "γήρανσης" των εγκατεστημένων μονάδων ψύξης-θέρμανσης.

 Ισχυρό όπλο σ' αυτό τον τομέα αποδεικνύεται η φίρμα Toyotomi, την οποία αντιπροσωπεύει και διακινεί στην ελληνική αγορά η "ΓΕΔ-Δημητρίου", που έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο Quest.

Σημαντικά οικονομικά οφέλη αναμένονται και από την ανάπτυξη των εργασιών στη Ρουμανία, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών, συνεργαζόμενος με την κινεζικη Xiomi

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα