Διεθνή

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Τζόρτζι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι


Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate ενώ είχε προηγηθεί νέα ακρόαση του ενώπιον των βελγικών αρχών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βελγίου:

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή αστυνομία σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε ενώπιον του τμήματος του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβουλευτικό τμήμα επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G. (Φραντσέσκο Τζιόρτζι), αλλά με χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός δύο εβδομάδων.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της παρούσας απόφασης.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Αντιδράσεις έχει εγείρει δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν οι Βεγικές Αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία», να βάζουν Παντσέρι και Τζόρτζι στο ίδιο κελί;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές δείχοντας ότι εχει μετανιώσει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις