Ελλάδα

Πυροσβεστική: Πλέον όλες οι περιοχές στη Θεσσαλία είναι προσβάσιμες πλην του οικισμού Κεραμίδι Τρικάλων


Όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων είναι ανοικτές, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Επισήμανε πως πλέον όλες οι περιοχές είναι προσβάσιμες πλην του οικισμού Κεραμίδι Τρικάλων, από όπου, όμως, έχουν αποχωρήσει όλοι οι κάτοικοι.

Επίσης, ανέφερε πως στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλα υπάρχουν δυνάμεις που παρακολουθούν το πλημμυρικό φαινόμενο και τα δεδομένα που λαμβάνονται αξιολογούνται συνεχώς.

Ακόμα, σημείωσε πως οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών συμπολιτών έχουν ολοκληρωθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο, επεμβαίνουν όπου απαιτηθεί κατά βάση για απάντληση υδάτων, σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε ότι όπου απαιτείται οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας μεταφέρουν τρόφιμα νερό και φάρμακα.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών για την αποφυγή παρερμηνειών. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η είδηση η οποία διακινήθηκε ευρέως και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποστολή του μηνύματος του 112 στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2023» τόνισε ο κ. Αρτοποιός, επισημαίνοντας ότι η τελευταία αποστολή μηνύματος από το 112 και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς κατοίκους των περιοχών της Θεσσαλίας ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου 2023. «Έκτοτε ουδέν άλλο μήνυμα έχει αποσταλεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Κυρίες και κύριοι, αντιμετωπίσαμε το δυσκολότερο συμβάν πλημμυρικών φαινομένων στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας. Είμαστε εδώ δίπλα στους συμπολίτες μας και θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί» κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα