Διεθνή

Πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων


Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό μνημείο.

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, ενώ φλόγες γλείφουν τη στέγη και ξεπηδούν από τα δύο κωδωνοστάσια, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

"Μια τρομερή πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων", έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Η φωτιά, ;όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία την θεωρεί "ατύχημα". Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.

Παράλληλα, η στέγη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, καθώς και το βέλος στην κορυφή του κωδωνοστασίου κατέρρευσαν, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες όλος ο ξύλινος σκελετός.

Το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή της Παναγίας των Παρισίων, που νωρίτερα σήμερα τυλίχθηκε στις φλόγες, κατέρρευσε.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έως τώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.