Αγορές

Πτώση στις ασιατικές αγορές


Πτώση στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στο Αφγανιστάν και στις επιπτώσεις του κορονοϊού στις οικονομίες.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί 1% στις 27.002 μονάδες, αγγίζοντας το χαμηλό επτά μηνών, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,04%.

Πτώση 2% για τον Shanghai Composite στις 3.396 μονάδες, 2,8% για τον CSI στις 4.725 μονάδες, 2,7% για τον Hang Seng στις 24.634 μονάδες και 1,5% για τον Kospi στις 3.052 μονάδες, ενώ για τον ASX οι απώλειες περιορίζονται στο 0,22% στις 7.718 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

Σύμφωνα με το CNBC, το Πεκίνο πέρασε σήμερα έναν σημαντικό νόμο για την προστασία των data, ορίζοντας αυστηρότερους κανόνες ως προς το πώς συλλέγουν και χειρίζονται τις πληροφορίες των χρηστών τους οι εταιρείες.

Το κλίμα επιβαρύνεται παράλληλα από την εξέλιξη της πανδημίας, με τους επενδυτές να ανησυχούν για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ασία λόγω της έξαρσης του στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού, αλλά και από το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αρχίσουν να περιορίζουν το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης