Αγορές

Πτώση στις αγορές της Ασίας


Πτώση σημειώνουν τα χρηματιστήρια  της Ασίας την Παρασκευή, με ώθηση από τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street.

Οι αγορές κατέγραψαν απώλειες παρά το γεγονός πως περισσότερες από το αναμενόμενο ήταν οι εξαγωγές της Κίνας τον Δεκέμβριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις. Όπως αναφέρουν στοιχεία των τελωνείων που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, οι εξαγωγές ανέβηκαν κατά 20,9% σε ετήσια βάση και σε βάση δολαρίου. Σύμφωνα με το CNBC, ήταν σε υψηλότερο σημείο από την πρόβλεψη για αύξηση 20% που ανέμενε δημοσκόπηση του Reuters. Οι εισαγωγές ανέβηκαν κατά 19,5%, έναντι προσδοκίας για αύξηση 26,3%. Το ποσοστό του Δεκεμβρίου ήταν επίσης μία απότομη επιβράδυνση από τον Νοέμβριο, όταν οι εισαγωγές είχαν αυξηθεί κατά 31,7% σε ετήσια βάση και εξαγωγές είχαν ενισχυθεί κατά 22%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 διολισθαίνει σε ποσοστό 1,3% στις 28.124,28 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix πέφτει 1,4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite χάνει 017% και ο Shenzhen υποχωρεί 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1,35%, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αυξήσει το επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,25%. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020. 

Στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε 1,1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης