Όσο η Wall Street συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα πάντα θα υπάρχει μια καλή αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών. Σήμερα, προβληματισμό προκαλούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, ασαφές παραμένει το τοπίο από τις αποφάσεις της Fed και τα επόμενα βήματα που θα χαράξει.
Συγκεκριμένα, κάμψη σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 237.000 την εβδομάδα έως τις 10 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 240.000. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος βοηθά στην εξομάλυνση της μεταβλητότητας, αυξήθηκε κατά 1.000 στις 243.000.
Παράλληλα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα. Είναι η δεύτερη πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες και η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2016. Αρνητικό στοιχείο επίσης το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο σημείωσε κάμψη 0,4% αναπάντεχα.
Σημαντικές απώλειες καταγράφει η τιμή του χρυσού καθώς το συμβόλαιο διολισθαίνει αισθητά κατά 1,50% στα 1,255 δολ. το βαρέλι. Παρόμοιο το μοτίβο και για το πετρέλαιο, με μικρότερες απώλειες 0,55% στα 44,50 δολ. το βαρέλι.
Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,30%, ο S&P500 χάνει έδαφος κατά 0,55% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, πιο ευάλωτος στις πιέσεις τις τελευταίες μέρες με απώλειες 1%