Αγορές

Πτώση στη Wall Street


Με απώλειες έκλεισε απόψε η Wall Street, μετά τα νέα επεισόδια στις σινο-αμερικάνικές διαπραγματεύσεις.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση και σήμερα, παίρνοντας αρνητική ώθηση από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν ακόμη πολύ δρόμο όσον αφορά το εμπόριο, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $325 δισ. εάν το θελήσει.

Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απάντησε πως η επιβολή αμερικάνικων δασμών θα επέφερε σοβαρό "χτύπημα" στην πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,9%, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,253 εκατ. μονάδων, τον περασμένο μήνα, καθώς η ανάκαμψη των μονοκατοικιών αντισταθμίστηκε από την πτώση των πολυκατοικιών. Η κατασκευή μονοκατοικιών σημείωσε άνοδο 3,5%, στο μέγεθος των 847.000 τον Ιούνιο, ενώ απώλειες, κατέγραψαν και οι άδειες ανοικοδόμησης, κατά 6,1%, φτάνοντας στις 1,220 εκατ. τον Ιούνιο, όντας στο χαμηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2017.

Νωρίτερα, όπως έκανε γνωστό η νέα έκθεση της Fed, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με «μέτριο» ρυθμό, σημειώνοντας ως «θετικό» το outlook, κατά την περιγραφή της οικονομικής κατάστασης των Ηνωμένων Πολιτειών, από τα μέσα Ιουνίου ως τα μέσα Ιουλίου, ενώ συμπληρώνει ότι η απασχόληση ενισχύθηκε και οι εταιρείες αντιμετώπισαν δυσκολίες στην κάλυψη των ανοικτών θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,219.92 μονάδες, με πτώση 0.42%.

Παράλληλα, ο S&P 500 άγγιξε τις 2,984.96 μονάδες, διολισθαίνοντας κατά 0.64%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,185.21 μονάδες, με απώλειες 0.46%.