Αγορές

Πτώση 50% για το Bitcoin - Απώλειες 1 τρις στα κρυπτονομίσματα


Σημαντικές απώλειες καταγράφει το Bitcoin, έχοντας χάσει πάνω από 50% του ρεκόρ που σημειώθηκε κατά τον Νοέμβριο, δίνοντας νέα ώθηση στην κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact στη Σιγκαπούρη, Χέιντεν Χιουζ, τόνισε στο Bloomberg: «Οι μοχλευμένες θέσεις που ρευστοποιήθηκαν προκάλεσαν ένα κύμα πρόσθετων πιέσεων πώλησης, καθώς περιουσιακά στοιχεία που είχαν κρατηθεί ως εγγύηση πωλήθηκαν αναγκαστικά για να κλείσουν θέσεις που είχαν χρηματοδοτηθεί με δανεισμό»

Με τις απώλειες του Bitcoin από το ρεκόρ του Νοεμβρίου έκαναν φτερά πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία, ενώ περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αν και υπήρξαν πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαίες πτώσεις τόσο για το, Σύμφωνα με τη Bespoke Investment Group, οι τελευταίες απώλειες καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση σε όρους δολαρίου για το Bitcoin και τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων

Σήμερα, σύμφωνα με το Coinbase, το Bitcoin διολίσθησε έως τα 34.042,78 δολ. χάνοντας 7,2%, πριν εξισορροπήσει τις περισσότερες από αυτές τις απώλειες, ενώ τα άλλα κρυπτονομίσματα μειώθηκαν, με το Ethereum να πέφτει 12%, τα Solana και Cardano τουλάχιστον 17%.

Ο Χιούζ ανέφερε επίσης πως «θα περίμενα ότι θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να φθάσουμε στο χαμηλότερο σημείο και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, πριν περιμένω κάθε είδους ανοδική συμπεριφορά».

Η Fed, όπως σημειώνει το Bloomberg, θέλει να βάλει φρένο στον πληθωρισμό, ο οποίος "χτυπά" τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τις μετοχές, το βασικό ζήτημα στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι πως τα κρυπτονομίσματα έχουν κινηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι μετοχές και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενόψει και των παρεμβάσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφού ετοιμάζεται να δημοσιεύσει μια αρχική στρατηγική σε επίπεδο κυβέρνησης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τον επόμενο μήνα και θα ζητήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που θέτουν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα