Τράπεζες

Ψήφος εμπιστοσύνης και από την Goldman Sachs στις ελληνικές τράπεζες


Η Goldman Sachs, όπως και άλλοι διεθνείς φορείς, οίκοι αξιολόγησης και αναλυτές, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες, εν μέσω της ταραχής που έχει ξεσπάσει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και προς απόδειξη αυτού, διατηρεί τις συστάσεις αγοράς για τις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η Goldman Sachs σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν την κεφαλαιακή επάρκεια και την απαιτούμενη ρευστότητα για να ανταπεξέλθουν, χωρίς περαιτέρω κινδύνους,  στις αναταράξεις που συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα την αμερικανική τράπεζα, οι ελληνικές τράπεζες  βελτίωσαν σημαντικά τα συνολικά τους κεφάλαια και τον δείκτη κεφαλαίων CET1 κατά τη διάρκεια του 2022. Παράλληλα το guidance τους συνεπάγεται βελτίωση στην κεφαλαιακή επάρκεια της τάξης των 100-150 μ.β. φέτος και 250-350 μ.β. έως το 2025, άνοδος η οποία δεν θα βασίζεται σε νέες εκδόσεις ομολόγων Additional – AT1 ή Tier 2.

Συγκεκριμένα ο αμερικανικός «κολοσσός» διατηρεί τις συστάσεις αγοράς (buy) για τις μετοχές Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς με τιμές-στόχους τα 1,60 ευρώ, τα 5,40 ευρώ και τα 2,20 ευρώ αντίστοιχα.

Για τη μετοχή της Eurobank, η Goldman Sachs δίνει  τιμή-στόχο το 1,40 ευρώ και ουδέτερη σύσταση.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα