Ελλάδα

Ψάχνουν επαφές του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας στην Ελλάδα


 Δυό φορές είχε έρθει στην Ελλάδα ο 28χρονος Αυστραλός νεοναζιστής που σκόρπισε τον θάνατο στη Ν. Ζηλανδία, σκοτώνοντας 49 άτομα σε δύο μουσουλμανικά τεμένη. Τη δεύτερη φορά μάλιστα, τον Μάρτιο του 2016, έμεινε εδώ δύο εβδομάδες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν μέσω Interpol οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Η πολυήμερη παραμονή του στη χώρα μας δημιουργεί υποψίες ότι είχε δεσμούς και επαφές με άτομα ή και με οργανώσεις του νεοναζιστικού χώρου.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν τώρα με ποιους ήρθε σε επαφή κατά την παραμονή του στην Ελλάδα και πού πήγε.

Μία «άκρη του νήματος» είναι οι δύο λέξεις είναι γραμμένες πάνω σε όπλα του και έχουν σχέση με την χώρα μας. Το «Τουρκοφάγος», και το «Λεπάντε» (η ονομασία της Ναυπάκτου τον 16ο αιώνα, όταν έγινε εκεί η ιστορική ναυμαχία όπου οι ευρωπαϊκές δυνάμεις κατέστρεψαν τον στόλο της οθωμανικής αυτοκρατορίας).

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στο οποίο αναφέρει όλη τη δράση του, ζητώντας να ερευνήσει το ελληνικό τμήμα τις κινήσεις του στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης