Επιχειρήσεις

Ψάχνουν ενοικιαστή για το κτίριο του ΔΟΛ


Ποιά επιχείρηση θα βρεθεί να πληρώσει 115.000 ευρώ ενοίκιο τον μήνα για γραφεία  στο κέντρο-απόκεντρο της Αθήνας; Τόσο είναι το μίσθωμα που ζητά η Εθνική Leasing για το κτίριο του πτωχεύσαντος ΔΟΛ (Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) επί της οδού Μιχαλακοπούλου, στο οποίο παλιότερα είχε στεγασθεί το τότε υπουργείο Βιομηχανίας.

Κατά την εκποίηση των περιουσιακών στοιχίων του ΔΟΛ το κτίριο περιήλθε στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, η οποία προσπαθεί τώρα να το αξιοποιήσει.

 Εβαλε ενοικιαστήριο ζητώντας μίνιμουμ μηνιαίο μίσθωμα 115.000 με τιμαριθμική αναπροσαρμογή (πληθωρισμός +2%). Ομως το νοικιάζει μόνον για 6 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 6 κατόπιν διαπραγμάτευσης για το ύψος του μισθώματος.

Ενδιαφέρον υπάρχει από εταιρείες που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Ομως με αυτούς τους όρους και με τόση μικρή χρονική διάρκεια μίσθωσης, καμία δεν... πλησιάζει.

Για μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πολύ προσωπικό στα κεντρικά τους γραφεία, το κτίριο παρουσιάζει ενδιαφέρον  αν υπάρξει δυνατότητα να μετατραπούν τα 4 υπόγειά του σε  γκαράζ.

Η Εθνική Leasing έχει βολιδοσκοπήσει και δημόσιους οργανισμούς, που θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν τις κεντρικές υπηρεσίες τους επί της Μιχαλακοπούλου.