Πολιτική

Ψαριανός: O Θεοχαρόπουλος μπορεί να γίνει ο πέμπτος βουλευτής του Ποταμιού


Το ενδεχόμενο ένταξης του Θ.Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι ώστε να γίνει ο πέμπτης βουλευτής του κινήματος και να αποκτήσει ξανά κοινοβουλευτική ομάδα, ανέφερε ο Γρ.Ψαριανός σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, μετά την αποχώρηση του Πάνου Αμυρά.

"Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τον κ Θεοχαρόπουλο τον πέμπτο βουλευτή του Ποταμιού" δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι

Όπως είπε ο κ Ψαριανός υπάρχουν επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη και ίσως υπάρξουν αποτελέσματα εντός της ημέρας ώστε να έχει εκπροσώπηση το Ποτάμι το απόγευμα της Δευτέρας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου εισέρχεται προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν επιβεβαιωθεί η μετακίνηση του κ Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι, θα δοθεί και πάλι η δυνατότητα στο κόμμα του κ Θεοδωράκη να διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς θα μετράει και πάλι πέντε βουλευτές.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Γιώργου Αμυρά ο κ Ψαριανός είπε ότι ήταν προαποφασισμένο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί και ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. 

"Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα οπότε είμαστε τέσσερις ελεύθεροι άνθρωποι", πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ο ίδιος εντός των ημερών. 

Ανέφερε πως οι δυο τους είχαν δηλώσει πως δεν γίνεται να συνυπάρχουν σε ένα πολικό σχηματισμό με τρεις διαφορετικές γραμμές.

Δηλώσεις Θεοχαρόπουλου

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά». απαντά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ερώτηση σχετικά με το αν θα συνεργαστεί με το Ποτάμι.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 τόνισε ότι η διαγραφή του σημαίνει στην ουσία τη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ.

«Η Δημοκρατική Αριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχαν συγκροτήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη από το 2015. Είναι στην ουσία σαν να διέγραψε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αποφάσισε ουσιαστικά (σσ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ), λόγω της απόφασης του κόμματος να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Είναι κρίμα, σε ένα πολυκομματικό φορέα η επικεφαλής να διαγράφει το ένα από τα κόμματα. Είμαστε συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς ένας συνασπισμός δυο κόμματων στη Βουλή όπως είμαστε, η απόφασή της είναι να διαγράψει το ένα. Ξεπερνά τα όρια μια δημοκρατικής λειτουργίας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επεσήμανε ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, αρκεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαι υπέρ της συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι είναι ένα συμβιβασμός. Στον πόλεμο τα παίρνεις όλα. Στο συμβιβασμό παίρνεις κάποια θετικά. Δεν βοηθάμε την κυβέρνηση, βοηθάμε τη χώρα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα