Τουρισμός

Προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιαπωνίας


Μεγάλη προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της TOURISM EXPO JAPAN 2023, της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα με τη συμμετοχή 1.275 τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων από 70 χώρες από όλο τον κόσμο.

Την προβολή της Λέσβου οργάνωσε το Sai'in Kaigan Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τη Λέσβο- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος και τις δυνατότητες επίσκεψης στη Λέσβο από το προσωπικό του Γεωπάρκου Sai'in Kaigan. Παράλληλα, όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λέσβο μέσα από το ενημερωτικό έντυπο που μετέφρασε στα Ιαπωνικά και εκτύπωσε ειδικά για την έκθεση το Γεωπάρκο Sai'in Kaigan της Ιαπωνίας.

Η TOURISM EXPO JAPAN 2023 είναι το μεγαλύτερο τουριστικό φεστιβάλ που οργανώνεται στην Ιαπωνία, όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στον κλάδο ταξιδίων, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα. Η TOURISM EXPO JAPAN 2023 οργανώθηκε από την Ιαπωνική Έκθεση Ταξιδιών και Τουρισμού, την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA) και τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO).

Στην Τοurism Expo Japan 2023 συμμετείχε επίσης ο ΕΟΤ με στόχο την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στο πεδίο της τουριστικής αγοράς, ενόψει και της ανακήρυξης του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Ιαπωνίας».

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του ΕΟΤ διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των τουριστικών ροών προς την χώρα μας, με έμφαση στον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και τα ταξίδια του μέλιτος, τομείς στους οποίους η Λέσβος έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει.

Η παρουσίαση του Γεωπάρκου Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στην TOURISM EXPO JAPAN 2023, τη μεγάλη αυτή τουριστική έκθεση, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού ποιότητας, αλλά και να προσελκύσει το επόμενο διάστημα επισκέπτες τόσο από την Ιαπωνία, όσο και από άλλες χώρες της Ασίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα