Ελλάδα

Προβληματισμός στην αστυνομία για την αναβίωση συμμοριών στην Δ. Αττική


Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας από τις ενδείξεις αναβίωσης της οργανωμένης μαφίας στην Δυτική Αττική. Στελέχη της αστυνομίας και κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις συνδέουν το φαινόμενο αυτό με την αποφυλάκιση γνωστών ποινικών, κάποιοι εκ των οποίων ίσως ενεργοποιήθηκαν ξανά με νέες εγκληματικές ομάδες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, οι οποίοι φέρονται ως βασικοί ύποπτοι για το ρόλο του «εγκεφάλου» και του εντολοδότη. Οπως λένε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής καλά πληροφορημένες πηγές, ομογενείς από χώρες της Σοβιετικής Ενωσης έχουν αρχίσει και συνεργάζονται στενά με ομάδες Ρομά δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα.

«Στη Δυτική Αττική έχουμε το βαρύ έγκλημα που προέρχεται από ομογενείς (Ρωσία, Καζακστάν) και το χαμηλότερης έντασης έγκλημα που προέρχεται από Ρομά. Εχει παρατηρηθεί, ωστόσο, συνεργασία ανάμεσά τους. Τον αρχηγικό ρόλο τον έχουν οι ομογενείς, που δεν αποκλείεται να παίρνουν μερίδιο της λείας από επιθέσεις που κάνουν Ρομά. Ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μέχρι πρότινος ανενεργών συμμοριών», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", άτομα που αποφυαλκίστηκαν είχαν κατηγορηθεί για προστασία, ληστείες, οπλοκατοχή και χαίρουν σεβασμού από τα μέλη των εγκληματικών τους οργανώσεων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ανεξαρτήτως του εντολέα, υπάρχουν μέλη στις συμμορίες αυτές που δεν έχουν την κουλτούρα της οργανωμένης μαφίας, που θα αποθησαυρίσει, θα επιχειρήσει να ξεπλύνει τη λεία της, δεν θα αφήσει ίχνη πίσω της. Αντιθέτως, έχουμε παραδείγματα πρόχειρης δράσης. Ατόμων που ληστεύουν για να πάρουν ένα ακριβό αυτοκίνητο και να διάγουν πολυτελή βίο. Αυτό κάνει τις συμμορίες αυτές ευάλωτες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις