Τράπεζες

Προσωρινός CEO για την Danske Bank εν μέσω σκανδάλων


Μετά το μπαράζ παραιτήσεων το προηγούμενο διάστημα στην Danske Bank, για το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος, η τράπεζα τοποθέτησε προσωρινό CEO,  ενώ παράλληλα αναζητά νέο ηγετικό σύμβουλο.

Ειδικότερα, ο Jesper Nielsen, επικεφαλής της εγχώριας τραπεζικής επιχείρησης, αναλαμβάνει καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον Thomas Borgen, που παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

«Η τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης πριν φύγει ο Borgen», σημείωσε το στέλεχος της Danske Bank, Jens Munch Holst, σύμφωνα με το Reuters.

O Thomas Borgen, υπέβαλε την παραίτηση του από τη Danske Bank, στα μέσα Σεπτεμβρίου,  όπως μεταδίδει το euro2day.gr, εν μέσω σκανδάλου για ξέπλυμα χρήματος, το οποίο περιλαμβάνει ροή 200 δισ. ευρώ μέσω του τμήματος της Εσθονίας, το χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2015. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων είναι ύποπτο, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Είναι σαφές ότι η Danske Bank δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη της, στην περίπτωση της πιθανής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Εσθονία. Λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτό», δήλωσε τότε ο Borgen σε μια ανακοίνωση, που αναφέρει λεπτομερώς τις αδυναμίες συμμόρφωσης, επικοινωνίας και ελέγχων.
 

Διαβάστε επίσης