Επιχειρήσεις

Προσωρινή παράταση ζωής στη ΛΑΡΚΟ δίνει η ΔΕΗ


Την απόφαση να μην κλείσει, σήμερα, τους "διακόπτες", εφοδιάζοντας τη ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια έως και την 11η Ιανουαρίου του 2019, έλαβε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, παρέχοντας μια μικρή παράταση ζωής στην εταιρία, με την ελπίδα εξεύρεσης λύσης, ανάμεσα στις δύο πλευρές, για τα οφειλόμενα που ανέρχονται περίπου σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της ΛΑΡΚΟ μέχρι στιγμής ουδόλως ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, όπως η πλήρης εξόφληση των τρεχουσών μηνιαίων καταναλώσεων με τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενόψει της συνέχισης των συζητήσεων και, για μια ακόμη φορά, με πνεύμα καλής θέλησης, αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας ισχύος των επιπτώσεων της άρσης εκπροσώπησης, και κατά συνέπεια τη συνέχιση του εφοδιασμού της ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2019.

Ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει αποδειχτεί, έως τώρα, άγονος και το αρχικό τελεσίγραφο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, έληγε σήμερα.

Η ΔΕΗ επιθυμεί να εξοφληθεί ως προς την τρέχουσα κατανάλωση, ζητώντας, παράλληλα, να τεθεί σε ισχύ αποπληρωμής των οφειλών και η ΛΑΡΚΟ να παραθέσει ισχυρές εγγυήσεις για την εφαρμογή αυτών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης της εταιρίας, με την ΛΑΡΚΟ  να μην είναι πελάτης της ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ να κόβει το ρεύμα.

Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση με βασικούς άξονες την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας ρεύματος και τη μείωση παραγωγής της ΛΑΡΚΟ.