Πολιτική

Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού προανήγγειλε ο Μητσοτάκης


Δράσεις στη δημόσια υγεία, με σκοπό την ανακούφιση των ασθενών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών, που μερικές φορές φθάνει σε μήνες καθώς και για τη διανομή φαρμάκων κατ' οίκον.

Για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σημείωσε πως θα κατευθυνθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη, υπογραμμίζοντας πως το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα ικανό αριθμό νοσηλευτών για να καλύψουν κενά όπως αυτά των ΜΕΘ.

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε να μη σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας, συμπληρώνοντας ότι «θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Καταβάλλουν συχνά μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον προς όφελος πάντα των πολιτών».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του, που όπως ανέφερε δείχνει τη μέριμνα της νέας κυβέρνησης για τον άνθρωπο. Το υπουργείο Υγείας ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας. Τέλος, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν, που είναι ανάλογες.