Τράπεζες

Προσφορές πάνω από 4 δισ. για το ομόλογο της Τρ. Πειραιώς, στο 5,5% το επιτόκιο


Άντληση κεφαλαίων με σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο, σε σχέση με αντίστοιχη έκδοση του περασμένου καλοκαιριού, επιτυγχάνει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς οι προσφορές που υποβλήθηκαν από επενδυτές για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ και οδήγησαν στη συμπίεση του επιτοκίου στο 5,5%.

Στην έκδοση συμμετείχαν περίπου 350 επενδυτές από την Ευρώπη και την Ασία, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν γνωστά ονόματα της διαχείρισης κεφαλαίων. Οι προσφορές τους υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ περισσότερες από οκτώ φορές.

Σημειώνεται ότι η Τρ. Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση των τίτλων Tier 2  για να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της, ενόψει της επιτάχυνσης των προσπαθειών εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου, με σημαντική αύξηση των τιτλοποιήσεων μέσα στο 2020.

Στην περυσινή έκδοση τίτλων Tier 2 η τράπεζα είχε αντλήσει 400 εκατ. ευρώ, αλλά το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί σε 9,75%, καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν πολύ πιο δύσκολες εκείνη την περίοδο για τις ελληνικές τράπεζες.