Οικονομία

Προς πώληση το «παλάτι» του Δημήτρη Κοντομηνά πίσω από τα ανάκτορα


Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της Αθήνας, ένα κτίσμα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έργο του αρχιτέκτονα Βασιλείου Τσαγρή που ήταν πρώην κατοικία και γραφείο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, φιγουράρει στη λίστα ακινήτων προς πώληση του γραφείου Πλουμής – Σωτηρόπουλος.

Το σπίτι του 1920 με το ένδοξο παρελθόν, πίσω από τα άλλοτε ανάκτορα, εδώ και περίπου 20 χρόνια ανήκει στην ιδιοκτησία του Δημήτρη Κοντομηνά, αποτελώντας το «καταφύγιό» του στο κέντρο της Αθήνας, πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή του στο εμβληματικό κτήμα της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «espresso», και οι πιο δύσκολοι και χορτασμένοι επισκέπτες του αρχοντικού της οδού Μελεάγρου εντυπωσιάζονταν από τη σχηματική art deco διακόσμησή του. Στην τραπεζαρία της οικίας έχουν κλειστεί επιχειρηματικές συμφωνίες και έχουν δοθεί πολλά επίσημα δείπνα, αλλά και αξέχαστες φιλικές βραδιές, με highlight το δείπνο με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Κοντομηνά προς τιμήν του προέδρου της Πορτογαλίας, το 2002, με ξεχωριστούς καλεσμένους από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και την αείμνηστη Ντόλλη Γουλανδρή, έως τη διάσημη συγγραφέα και σεναριογράφο της Πορτογαλίας Augustina.

Ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το 2004

Το κτίριο, με τη χαρακτηριστική διαμόρφωση της γωνίας με τον ημικυλινδρικό σχηματισμό, έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς αποτελεί σημαντικό δείγμα της επώνυμης αστικής αρχιτεκτονικής της πρωτεύουσας από τη δεύτερη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα.

Το μοναδικό ακίνητο επιφανείας 1.041 τ.μ., στη συμβολή των οδών Μελεάγρου 7 και Μιμνέρμου 1, σύμφωνα με την αγγελία του μεσιτικού γραφείου Πλουμής – Σωτηρόπουλος, που διαχειρίζεται αποκλειστικά την πώλησή του, περιλαμβάνει έναν υπέροχο κήπο 554 τ.μ. και βρίσκεται στην πιο αριστοκρατική και ακριβή περιοχή της Αθήνας, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Επιπλέον, το διατηρητέο, ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου από τον τελευταίο ιδιοκτήτη του το 2004, με σεβασμό στην κλασική αρχιτεκτονική του, που έχει επιρροές από τον αναγεννησιακό ρυθμό.

Στο εσωτερικό του την παράσταση κλέβουν η επιβλητική μαρμάρινη είσοδος με τις τοιχογραφίες, τα σαλόνια σε ώχρα χρωματισμούς, η μπορντό τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει σε καθιστό δείπνο 20 άτομα, το γραφείο με την τεράστια βιβλιοθήκη και η master κρεβατοκάμαρα με το μαρμάρινο μπάνιο.

Ακόμα, περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας δρύινα πατώματα, κεντρική ενδοδαπέδια θέρμανση και κλιματισμό, διπλά παράθυρα, ασανσέρ, μια μεγαλοπρεπή μαρμάρινη σκάλα, τρεις εσωτερικές θέσεις parking, κελάρι για κρασιά, μαρμάρινα τζάκια, αλεξίσφαιρα τζάμια και διακοσμητικές λεπτομέρειες στο ταβάνι από χρυσό 24 καρατίων.

Αδιαμφισβήτητα ποτελεί μια σπάνια ευκαιρία αγοράς ενός από τα ελάχιστα ανεξάρτητα κτίρια της περιοχής, κατάλληλο για πρεσβεία, κατοικία ή προσωπικό γραφείο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις