Πολιτική

Prorata: Πτώση για ΝΔ - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ


Απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό του ATTICA TV, η οποία έλαβε χώρα 5-10 Απριλίου, σε 1.000 άτομα, 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, (χωρίς δηλαδή αποχή), η ΝΔ λαμβάνει 25,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, το ΠΑΣΟΚ 11%, η Ελληνική Λύση 8,5%, το ΚΚΕ 8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4%, 3,5% η Νέα Αριστερά, 3% η Νίκη και 2% το ΜέΡΑ25.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου, η ΝΔ διολίσθησε 4,5 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε 2,5 μονάδων ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει δύο μονάδες. Το ΚΚΕ πάει από 9 σε 8%, ενώ  η Ελληνική Λύση 8,5% από 5%.

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 33,5% έναντι 6% των Στ. Κασσελάκη και Κ.Βελλόπουλου και 5% του Νίκου Ανδρουλάκη. Το 40% τονίζει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Στη λίστα των θεμάτων που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των ερωτηθέντων, η ακρίβεια/οικονομία εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 46%, ακολουθεί η εγκληματικότητα/δημόσια ασφάλεια με 30%, η διαφθορά με 25% και το δυστύχημα στα Τέμπη με 24%.

Στο ερώτημα, τέλος, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα