Ελλάδα

Prorata: Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Ανδρέα πιο διεφθαρμένες, στη συνείδηση των πολιτών


Οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και του Ανδρέα Παπανδρέου, αναδεικνύονται "πρωταθλήτριες" στη διαφθορά, συνείδηση των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα γνώμης της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο ερώτημα αν "ταυτίζουν τα οικονομικά σκάνδαλα με συγκεκριμένες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου", το 67% λέει "ναι", το 30% "όχι" και το 3% επιλέγει την απάντηση "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Στην ερώτηση, με ποια κυβέρνηση συνδέουν περισσότερο τα κρούσματα διαφθοράς, τα πρωτεία έχει η κυβέρνηση Σημίτη με 94% και ακολουθούν εκείνες του Ανδρέα Παπανδρέου με 82%, του Γιώργου Παπανδρέου με 79%, του Αντώνη Σαμαρά με 71%, του Κώστα Καραμανλή με 69%, του Κώστα Μητσοτάκη με 63%, του Αλέξη Τσίπρα με 55% και του Κωνσταντίνου Καραμανλή με 45%.   

Σε ερώτηση για το αν μία κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρούσε σε διερεύνηση της υπόθεσης Παπαντωνίου, το 48% λέει πως δεν θα προχωρούσε, το 39% ότι θα προχωρούσε και το 15% λέει "δεν ξέρω/ δεν απαντώ".

Ερωτηθέντες, για τον ποιος από τους δύο (Αλέξης Τσίπρας ή Κυριάκος Μητσοτάκης) μπορεί να χαρακτηριστεί με την ιδιότητα "έντιμος", ο ερωτηθέντες λένε σε ποσοστό 37% "κανείς από τους δύο", το 28% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 25% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 4% "και οι δύο" ενώ το 6% επιλέγουν το "δεν ξέρω/ δεν απαντώ". .