Ελλάδα

Προοδευτικό πόλο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Φώτης Κουβέλης


Την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός αριστερού και προοδευτικού πόλου απέναντι στον βαθύτατο συντηρητισμό και την ακροδεξιά, επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί, αύριο, Κυριακή.

«Είναι αναγκαία η δημιουργία του προοδευτικού πόλου. Είναι αναγκαία η συμπόρευση και η συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, ειδικά σήμερα που η Δεξιά του βαθύτατου συντηρητισμού όσο και η ακροδεξιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, επιχειρούν να ορθώσουν απειλητικό ανάστημα απέναντι στις δημοκρατικές κατακτήσεις, τις πολιτικές ελευθερίες, τα κοινωνικά και τα ατομικά δικαιώματα», τονίζει.

«Στη χώρα μας ο προοδευτικός πόλος διαμορφώνεται, συγκροτείται και αναπτύσσεται μέσα στην ίδια την κοινωνία, ανεξάρτητα από τη στάση των ηγεσιών των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στην Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία. Στον προοδευτικό αυτό πόλο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο πυρήνας της συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων», προσθέτει.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «αρνητική» τη στάση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. «Η άρνηση της σύγκλισης και της συνεργασίας από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στη βάση μιας προοδευτικής πολιτικής που ασκεί, χαράσσει και προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια άρνηση η οποία βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ίδια την κοινωνία και με όλα εκείνα τα οποία διαμορφώνονται στο πολιτικό τοπίο της Ευρώπης» σχολιάζει.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει ευκαιριακές τις κινήσεις και τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως επισημαίνει, «προδίδουν πανικό».

Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης και αξιοποίησης των λιμανιών της χώρας -εκτός εκείνων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης- που ανακοινώθηκε πρόσφατα, δηλώνει ότι «η σύναψη συμβάσεων υπο-παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων, λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι η πλέον επωφελής για το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ