Ελλάδα

Προκλητική δίωξη εις βάρος θύματος trafficking από την Εισαγγελία Πρωτοδικών - Οι γυναίκες στο πλευρό της


Τη Δευτέρα 26/02 ομάδες γυνακείας αλληλεγγύης καλούν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στα δικαστήρια για τις επιζώσες-καταγγέλουσες από δύο διαβόητες υποθέσεις με κυκλώματα μαστροπών και βιαστών. Πρόκειται για το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό και την 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη η οποία τώρα βρίσκεται κατηγορούμενη!. Η δίκη της 12χρονης συνεχίζεται στην Λουκάρεως 14, ισόγειο, αίθουσα ∆4, στις 9.00π.μ.., ενώ η δίκη της 19χρονης είναι στην Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 3, επίσης στις 9.00.

Απίστευτη τροπή της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη

«...Στα τέλη του Γενάρη, η 19χρονη Ε., επιζώσα της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, έλαβε ένα χαρτί από την Εισαγγελία Αθηνών, η οποία αποφάσισε να την καλέσει σε δίκη στις 26/02/2024. Στη δίκη αυτή βρίσκεται κατηγορούμενη για το γεγονός ότι εκδιδόταν χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα!»

Οι ομάδες γυναικείας αλληλεγγύης αναφέρουν σχετικά με αυτή την εξέλιξη:

«Τα λόγια αρχίζουν να δείχνουν τη φτώχεια τους, όταν το ίδιο το κράτος και η δικαιοσύνη του καλούν σε δίκη για έλλειψη εγγράφων ένα κορίτσι το οποίο βρισκόταν φυλακισμένο και δεν ασκούσε επάγγελμα, αλλά επέζησε από την εξαναγκαστική και συνεχόμενη έκδοσή της, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις.

Καταλαβαίνουμε καλά πως η 19χρονη δεν κακοποιείται απλά. Γίνεται στόχος εκδίκησης. Η 19χρονη (όπως και η 12χρονη από τον Κολωνό) και η ιστορία της είναι όμοια με πολλών άλλων γυναικών που βρίσκονται κάτω από τα κυκλώματα trafficking, στα οποία ρυθμιστικό και κύριο ρόλο παίζει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός. Στην υπόθεση της 19χρονης η Εισαγγελία Αθηνών επέλεξε να μην αντιμετωπίσει την Ε. ως επιζώσα trafficking και άρα δεν κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους για σωματεμπορία, αλλά για εμπορία ανθρώπου. Κι αυτό μας δείχνει πολλά. Απέδωσε στον μπάτσο Μπουγιούκο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους τις κατηγορίες που θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να μετακυλήσει μέρος της ευθύνης στην ίδια την Ε.»

Δικηγόροι 19χρονης: «Μνημείο ντροπής για την Ελληνική Δικαιοσύνη!»

Οι Δήμητρα Κεραμύδα και Αντωνία Λεγάκη, συνήγοροι της 19χρονης, σε δήλωσή τους που γνωστοποίησαν μέσω ανάρτησης, καταδικάζουν την άσκηση διώξης σε βάρος της νεαρής κοπέλας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, κάνοντας λόγο για “μνημείο ντροπής”. «Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα! Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του» υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η δήλωσή τους:

«Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, το κορίτσι που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως η 19χρονη κοπέλα που αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη το 2021, καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, “διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή (τότε που ήταν αιχμάλωτη) χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος” & “κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση”!!!

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα. Αυτός δηλ. που είχε αιχμαλωτίσει το κορίτσι και το εξέδιδε, την μήνυσε ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό. Κι ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στο κορίτσι! Ότι δηλ. όταν ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία (αυτό έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση) δεν είχε εκδώσει πιστοποιητικό ιερόδουλης!!!

Ο ίδιος αστυνομικός που καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε το κορίτσι που είχε αιχμαλωτίσει, για κατοχή μικροποσότητας χασίς, παρ’ ότι δεν επιβεβαιώθηκε αυτό από κανένα στοιχείο!.

Παρά ταύτα ο Εισαγγελέας της άσκησε δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών!

Τι να σχολιάσουμε; Μνημείο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη!

Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα! Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του!»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα