Επιχειρήσεις

Πράσινο φως για συντηρητική κατάσχεση 1,8 εκατ. κατά Folli Follie και Κουτσολιούτσων


Τεράστια νίκη χαρακτηρίζει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών την δικαστική απόφαση που δικαιώνει του επενδυτές-θύματα της Folli Follie.

Ειδικότερα τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Folli Folli, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή της για  ποσό  1,8 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. απόφασης 2419/2019) κάνοντας δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα 56 επενδυτών.

Η απόφαση αναφέρει ότι οι 56 αιτούντες διατηρούν απαίτηση που χρήζει διασφάλισης ύψους 1,8 εκατ ευρώ από την αδικοπραξία που τελέστηκε σε βάρος τους, τα δε ποσά αφορούν αξίες από μόλις 2.300 ευρώ έως και 250.000 ευρώ από αγορά  μετόχων ή ομολόγων ή και παραγώγων.

Η Eνωση Ελλήνων Επενδυτών μέλη της οποίας είναι οι 56 επενδυτές αναφέρει ότι εξίσου πρωτοποριακή είναι η κρίση του δικαστηρίου σχετικά με  την ευθύνη του Ορκωτού ελεγκτή.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έδωσε προθεσμία δύο μηνών για την υποβολή αγωγών από πλευρας των επενδυτών κατά της της Folli Folli, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή για ποσά που διεκδικούν.

Για απόφαση σταθμό της Δικαιοσύνης κάνει λόγο η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, για την απόφαση  2419/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία  διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή της, για 1,8 εκατ. ευρώ καθώς έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα 56 επενδυτών-μελών της Ένωσης.

Αναλυτικά η ανακοινωση:

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών αισθάνονται  ιδιαίτερη υπερηφάνεια και  ενθουσιασμό μετά την δημοσίευση της ιστορικής απόφασης  2419/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία  διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF,της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή της για  ποσό  1,8 εκατ. ευρώ καθώς έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα 56 επενδυτών-μελών της Ένωσης .

Σε πείσμα των απαξιωτικών αναφορών που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση από τους δικηγόρους της FF ότι "οι μέτοχοι είναι οι τελευταίοι στην κατάταξη των πιστωτών και δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν στην διαδικασία εξυγίανσης  ,ενώ το πολύ να πάρουν μόνο το 1% της αξίας της μετοχής"   αλλά και των  συνήθων σχολίων στα οικονομικά sites  της μορφής   "πάει χαθήκαν όλα, μην περιμένετε τίποτα, μην χάνετε τον χρόνο σας" , η Ένωσή μας έμεινε  πιστή στα μέλη της-επενδύτες του ΧΑΑ , υπερασπιζόμενη την περιουσία τους  και την ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ,  και  πέτυχε  μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ  !

Η απόφαση αναφέρει ότι οι 56 αιτούντες μέλη της Ένωσης  ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  ύψους 1,8 εκατ ευρώ από την αδικοπραξία που τελέστηκε σε βάρος τους  , τα δε ποσά   αφορούν αξίες από μόλις  2.300 ευρώ έως και  250.000 ευρώ από αγορά  μετόχων ή ομολόγων ή και παραγώγων. Στις αμέσως επόμενες ημέρες η Ένωση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση  αυτής της απόφασης.

Το δε σκεπτικό της απόφασης  αποτελεί ύμνο προς την έννοια του σεβασμού και της προστασίας του περιουσιακού δικαιώματος του μικρομετόχου, κάτι που αμφιβάλλουμε αν έχει ξανακουστεί ποτέ στην Ελλάδα !

Εξίσου πρωτοποριακή είναι και η κρίση του δικαστηρίου σχετικά με  την ευθύνη του Ορκωτού ελεγκτή , οι οποίοι επαναλαμβάνουμε ότι είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν. (Ν.4449/2017).

Η δυνατή διεκδικητική φωνή των μικρομετόχων μιας εισηγμένης εταιρείας που οργανωμένοι  και με θεσμικό τρόπο  ζήτησαν και πέτυχαν δικαιοσύνη και τήρηση των νόμων, πιστεύουμε ότι θα δώσει δυνατή ώθηση στην ήδη διαφαινόμενη  άνοδο  του Ελληνικού Χρηματιστηρίου  και στην επάνοδο της εμπιστοσύνης των  Ελλήνων μικροεπενδυτών.
ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!