Αγορές

Πρασίνισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Πρασίνισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να είναι αισιόδοξοι για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, ενώ εκτιμούν θετικά και τα αποτελέσματα για τη μεταποίηση στην Κίνα.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,62% στις , στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,69% στις μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC40 κερδίζει 0,61% στις 5.941 μονάδες.

Στο ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,36% στις 9.385 μονάδες, όπωε και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,4% στις 23.376 μονάδες.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εξακολουθούν να προσπαθούν να επιτύχουν την πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα αποφύγουν την επιβολή επιπλέον αμερικανικών δασμών 15% σε κινεζικά προϊόντα από τις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει.

Ο δείκτης ΡΜΙ των ιδιωτικών εταιρειών Caixin Media και Markit ενισχύθηκε στις 51,8 μονάδες από 51,7 τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Διαβάστε επίσης