Επιχειρήσεις

Πράκτορες του ΟΠΑΠ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για το ειδικό τέλος


Συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκπρόσωποι των πρακτόρων του ΟΠΑΠ με σκοπό να τεθούν επί τάπητος οι επιπτώσεις του νέου τέλους στα τυχερά παιχνίδια τόσο για τα δημόσια έσοδα όσο και για την δραστηριότητα επί τω συνόλω, βάσει και των τελευταίων μελετών.

Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται πως «πέρα από την επιχειρηματολογία σχετικά με τις οδυνηρές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης για τον κλάδο των πρακτόρων, και την αναποτελεσματικότητα όσον αφορά την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων από το Υπ.Οικονομικών παρουσιαστήκαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που διενεργήθηκε από την έγκυρη PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. για λογαριασμό της ΠΟΕΠΠΠ και είναι άκρως επιβαρυντική όσον αφόρα τα αποτελέσματα από ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης. Μιας μελέτης που με επιστημονικό τρόπο καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας τόσο στο θέμα του κινδύνου κλεισίματος χιλιάδων πρακτορείων, όσον και της αδυναμίας είσπραξης των εσόδων που υπολογίζει το Υ. Oικονομικών».

Η συζήτηση «έγινε σε κλίμα κατανόησης από την μεριά των κυβερνητικών στελεχών, φάνηκε ότι πείστηκαν από την επιχειρηματολογία της ΠΟΕΠΠΠ και από την μελέτη που παρουσιάστηκε, δόθηκε δε από την πλευρά τους η υπόσχεση, ότι θα υπάρξει συνάντηση άμεσα της ΠΟΕΠΠΠ, με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων, για την δρομολόγηση της οριστικής λύσης, με την άρση της επιβολής του τέλους 0,05 ευρώ, ανά στήλη των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε».

Διαβάστε επίσης: Στο ΣτΕ προσέφυγε ο ΟΠΑΠ για το ειδικό τέλος

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις