Χρηστικά

Power Pass: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι


Έως την Παρασκευή θα καταβληθούν χρήματα της αποζημίωσης, που κατά περιπτώσεις φτάνουν τα 600 ευρώ, για τους «διογκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022. Περίπου 2,8 αιτήσεις υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Power Pass και η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης των στοιχείων βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα γίνουν σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και θα αφορά την πλειοψηφία των δικαιούχων και η δεύτερη το επόμενο διάστημα, καθώς για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις απαιτούνται περαιτέρω έλεγχοι και διασταυρώσεις.

Εκτός νυμφώνος έμειναν αρκετές αιτήσεις, οι οποίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που είχε θεσπίσει το ΥΠΟΙΚ και αφορούσαν είτε τα εισοδήματα είτε τις επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.
Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

  1. Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.
  2. Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.
  3. Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα