Χρηστικά

Power Pass: «Κόβονται» 9 στις 10 αιτήσεις του β' κύκλου πληρωμών


H συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων του β’ κύκλου πληρωμών του Power Pass, «κόπηκαν» κατά την αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές. Σχεδόν στα 9 στα 10 νοικοκυριά που είχαν περίμεναν να εισπράξουν το επίδομα έως 600 ευρώ κατά το δεύτερο κύκλο, δεν θα λάβουν τελικώς ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση.

Όπως σημειώνουν οι ιθύνοντες των υπηρεσιών που «τρέχουν» τους σχετικούς ελέγχους, από τους 600.000 καταναλωτές που ανέμεναν να λάβουν αποζημίωση κατά το β’ κύκλο, μόλις 40.000 με 50.000 θα εισπράξουν κάποια χρήματα.

Στο μείζον ερώτημα γιατί «κόπηκαν» σχεδόν 9 στις 10 αιτήσεις του β’ κύκλου των πληρωμών του επιδόματος, η απάντηση των αρμόδιων αρχών είναι η εξής: διαπιστώθηκε πως στους συγκεκριμένους λογαριασμούς δεν υπήρξε επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 - Μαΐου 2022. Κατά περιπτώσεις, μάλιστα, όπως σημείωσαν οι αρμόδιοι φορείς, οι επιβαρύνσεις ήταν μικρότερες των 30 ευρώ που δεν επιτρέπουν την «ενεργοποίηση» της αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τους 1,9 εκατ. δικαιούχους επιδότησης από 18 έως και 600 ευρώ της α’ φάσης, οι πληρωμές είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα. Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τοPower Pass θα ενισχυθεί με επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα