Χρηστικά

Που «κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός – Σήμερα οι ανακοινώσεις


Στο  7,75%, που είναι και το ποσοστό αύξησης των συντάξεων, από την 1η Ιανουαρίου 2023, έχει «κλειδώσει» η άνοδος του κατώτατου μισθού. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό θα διαμορφωθεί στα 768 ευρώ, ωστόσο όπως έχει επισημάνει το Sin από τις 3 Μαρτίου, θα συνδυαστεί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε το τελικό όφελος για τον εργαζόμενο να αντιστοιχεί σε 800 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση των εισφορών θα είναι μεγαλύτερη των 0,6 μονάδων.
 
Με βάση τις προτάσεις που περιέχει η εισήγηση του ΚΕΠΕ ο κατώτατος μισθός, που αφορά περίπου 650.000 εργαζόμενους, πρέπει να αυξηθεί από 40 – 70 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 750 – 780 ευρώ, από τα 713 που είναι σήμερα. Με τη μείωση των εισφορών, μιας και το ποσοστό αύξησης θα είναι-όπως όλα δείχνουν το 7,75%, η κυβέρνηση θέλει να πετύχει μεγαλύτερη αναπροσαρμογή, έχοντας κατά νου να μετριάσει-στο μέτρο του δυνατού- την κοινωνική δυσαρέσκεια μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα και για την ακρίβεια στις 11:00 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα