Οικονομία

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, αναδρομικά & δώρο Χριστουγέννων


Κάλεσμα να καταθέσουν την αίτηση  και τα δικαιολογητικά που ζητούνται, απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση. 

Παράλληλα, ζήτησε από τους δικαιούχους που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να καταθέσουν το συντομότερο την αίτηση τους και ας καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται. 

O υπουργός τόνισε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80% και συμπλήρωσε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εν συνεχεία, διευκρίνισε πως μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή. 

Για το το δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης είπε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους, θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις