Χρηστικά

Πότε ανοίγει η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα


Οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα παρείχε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δηλώσεις του στον Αντ1.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για το ποσό που θα διατεθεί για το Κοινωνικό Μέρισμα, σημειώνοντας πως «θα ήμουν ευτυχής να μοιράζω λεφτά, αυτά όμως δεν υπάρχουν»

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον, όταν ανέλαβε.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως «ισχύει η διατήρηση της λεγόμενης 13η σύνταξης» και μίλησε για το δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε με τη μείωση ΕΝΦΙΑ, τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔEH με την καταβολή 200 εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.

Για τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα, τόνισε ότι ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban.

Η εφαρμογή, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρας θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από την 31η Δεκεμβρίου.

Σε όσους δεν θα πάρουν το μέρισμα, ο υπουργός υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα», αλλά υφίστανται επιδόματα.

Στο ερώτημα γιατί δεν δόθηκαν λιγότερα χρήματα σε περισσότερο κόσμο, υποστήριξε ότι «τότε θα μας έλεγαν  ‘δίνετε ψίχουλα’, η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ».