Επιχειρήσεις

Πόσες ασφαλιστικές θα ακολουθήσουν τον Snoopy ;


Ξεκινούν νέες πιέσεις εν όψει νέων επερχόμενων κεφαλαιακών απαιτήσεων

Μετά τις απροσδόκητες ανακοινώσεις της MetLife σχετικά με τα σχέδια αναδιάρθρωσης που ετοιμάζει στο κλάδο ζωής, προκειμένου να «πετάξει» από πάνω της τα βαρίδια των ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών, οι αναλυτές αναρωτιούνται αν «ο Snoopy, η μασκότ θα ανοίξει το δρόμο να ακολουθήσουν και άλλες ασφαλιστικές».

Όπως έγραψε στις 13 Ιανουαρίου το Sofokleousin.gr η MetLife θέτει σε λειτουργία πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, σχεδιάζοντας το διαχωρισμό των ασφαλειών ζωής και των επιχειρήσεων λιανικής από τον βασικό πυρήνα της εταιρεία στις ΗΠΑ. Η νέα εταιρεία αναμένεται να περιλαμβάνει τις μονάδες, MetLife Insurance Company USA, General American Life Insurance Company και Metropolitan Tower Life Insurance Company.

Σχετικό δημοσίευμα : MetLife: Βάζει μπρος σχέδια μεγάλης αναδιάρθρωσης

Η AIG και η Prudential Financial Inc, μεγάλοι ανταγωνιστές της MetLife, και αυτές αντιμετωπίζουν θέματα προσαρμογής τους νέους αυστηρούς κανόνες λόγω της συστημικότητας του κινδύνου σε περιόδους μεταβλητότητας και κρίσεων.

Αν δεν ακολουθήσουν το «δρόμο του Snoopy», υπό την μορφή που λειτουργούν λόγω των επερχόμενων κανονισμών θα υποχρεωθούν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ σε αυξήσεις των αποθεματικών τους κεφαλαίων.

Οι αναλυτές των μετοχών εκτιμούν ότι η κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της MetLife Steven Kandarian θα δημιουργήσει πιέσεις σε μεγάλες ασφαλιστικές για λήψη αποφάσεων.

Στην τελική υπενθυμίζουν ότι τόσο η AIG όσο και η Prudential χρειάζεται να διασφαλίσουν τους μετόχους τους ότι λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειώσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα σύμφωνα με την ανανεωμένη λίστα Νοεμβρίου 2016 G-SIIs.

Σχετικό δημοσίευμα  με την εποπτεία : Ασφαλιστικές και τράπεζες στο ίδιο «καλάθι» ελέγχων

Υπενθυμίζεται στην λίστα που έχει εκδώσει η Διεθνής Ενωση Εποπτείας Ασφάλισης (IAIS) περιλαμβάνονται οι εξής ασφαλιστικές :

Aegon N.V
Allianz SE
AIG
Aviva Plc
AXA SA
MetLife Inc
Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd
Prudential Financial, Inc
Prudential plc

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις