Χρηστικά

Πώς θα γίνεται η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών – Ποια είναι τα βήματα


Πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς θα «τρέξει» το πρόγραμμα ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για να λάβουν την επιδότηση, έδωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι σχεδόν έτοιμη η πλατφόρμα που θα «φιλοξενήσει» το πρόγραμμα για την επιδότηση των συσκευών. Σ’ ό,τι αφορά στα βήματα που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, ο κ.Σκρέκρας σημείωσε ότι «οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν.

Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα. Θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά».

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε πως «η επιδότηση θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς, και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Στόχος μας να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τα νοικοκυριά. 150 εκατ. ευρώ θα είναι το συνολικό ποσό της επιδότησης. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για 15 ημέρες περίπου».


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα